לקבל ביטחון באיך שאת/ה נראה/ית ולהתחיל לאהוב את גופך
תארו לעצמכם,
איך היו נראים חייכם,
אם כל פעם שהייתם מסתכלים במראה, הייתם מתמקדים
במה שאתם אוהבים בעצמכם,
במקום במה שאתם מתים לשנות?…
מהו דימוי גוף?
דימוי גוף, הוא חלק מהדימוי העצמי של כול אחד מאתנו, ומרכיב חשוב ממרכיבי הזהות העצמית שלנו, או מהאופן בו אנו תופסים ומגדירים את עצמנו. זוהי תפיסה אישית, המרכזת את המחשבות הרגשות והתחושות השונות, שהגוף מעורר בנו.
מטבע הדברים המילה "דימוי", מדברת על חוויה סובייקטיבית של כל אדם ואדם, ועל בחירה (גם אם לא מודעת) בנקודת השקפה בנוגע לגופו. ההשקפה הזו נגזרת ממשתנים שונים כמו גיל, מגדר, מבנה אישיות, חוויות עבר, פידבקים מההורים והסביבה, אמונות שאימצנו לגבי עצמנו ועוד. למעשה, זו הדרך בה אנו רואים את עצמנו, או סבורים שאחרים רואים אותנו, (גם אם אין לכך אחיזה במציאות…).
דימוי הגוף שלנו, גמיש ומשתנה לאורך השנים.
למרות שחלק ממנו מתקבע בתוכנו כבר מגיל צעיר מאוד, הוא ממשיך להיות דינאמי, ותלוי מאוד בתקופה ובתרבות בה גדלנו ובסטנדרטים הרווחים בה. בהתאם לכך, קיימים הבדלים מהותיים בין דימוי הגוף של גברים לנשים, הנובעים בעיקר ממסרים תרבותיים וחינוכיים המועברים על ידי הסביבה.
לדוגמה "אידאל היופי הנשי", התהפך לאורך ההיסטוריה:
בעוד שבימי הביניים העריצו נשים עגלגלות ומלאות, עידן התרבות הדיגיטלית מקדש דווקא נשים גבוהות ושדופות.
זה כל זה אגב בא לידי ביטוי בעליה ניכרת בשיעור בעיות משקל והפרעות אכילה בקרב בוגרים ובני נוער בעשורים האחרונים, ואף מתחיל לגלוש לגני הילדים ולילדי הגיל הרך.
האם ניתן לשנות דימוי גוף שהתקבע?
דימוי הגוף שלנו נוצר ומתגבש באופן פנימי מינקות, ולאורך כל חיינו. למרות שהוא מושפע מגורמים חיצוניים אובייקטיבים כמו הסביבה, התקופה או התרבות, הוא נותר חוויה פנימית סובייקטיבית. חוויה שיש לנו יכולת לשנות ולעדן מבפנים, על מנת שנוכל להפחית את הסבל, ולחיות טוב יותר עם עצמינו.
"בני אדם חיים את חייהם על פי האמונות שלהם לגבי עצמם." אנטוני רובינס – סופר
התרבות המודרנית שמה דגש גבוה מאוד על מראה חיצוני, שבו הגוף האנושי המוצג כאידיאלי, רחוק מלהיות ממוצע או אפילו ראלי להשגה. כול זה משפיע כבר מגיל צעיר מאוד על הדימוי העצמי ועל תחושת הרווחה הנפשית הכוללת שלנו. הקושי הרגשי שרבים מאתנו חווים בעיקר במהלך ההתבגרות, נובע מהקונפליקט בין הרצון להיות מי שאני, לדבר להתלבש לאכול או להתנהג כפי שאני רוצה, לבין ציות לחוקי וכללי החברה הברורים וידועים.
הציות לחוקים הוא ברמה השרדותית. למעשה הרצון להיות "מקובל" או "שייך", מוטבע בגנטיקה שלנו.
בטבע, מי ששונה מנודה מהעדר כדי שהגנים השונים או הפגומים יישארו בחוץ, והעדר יוכל לשרוד. כחיות חברתיות, הפחד להיות שונה מוטבע בגנים שלנו. לכן אנו משקיעים מאמץ רב להיות שייכים, ומקובלים, פעמים רבות על חשבון שיקול הדעת או הקול הפנימי.
מה יעזור לנו לשמור על דימוי גוף חיובי?
חוקרים גילו כי יש מספר גורמים חשובים, שיכולים לתרום לשיפור דימוי הגוף:
• סביבה תומכת – הקיפו עצמכם באנשים שתומכים בכם ומפרגנים לכם, ותתרחקו מאנשים שמבקרים את המראה שלכם.
• תקשורת עם הגוף וגישה חיובית ומקדמת כלפי הגוף ובריאותו – עיסוק בפעילות גופנית, אכילה נכונה וטיפוח אישי.
• ניתור לחצים פנימיים וחיצוניים – והקניית כלים להתמודדות עם מתחים ביומיום.
האזינו לדוגמאות מתוך המדיטציה לשיפור דימוי גוף…
טיפים לשיפור דימוי הגוף:
על מנת שנוכל לנטרל לפחות חלק מהרעשים מסביב, ולפתח לעצמינו דימוי גוף בריא יותר וחיובי, יש כמה צעדים שרצוי שנתחיל לאמץ לעצמנו:
מדיטציה לשיפור דימוי הגוף - לאהוב את גופי בדיוק כפי שהוא.
עכשיו זה אפשרי בעזרת שינוי של התכנות המוחי, באמצעות מסרים חיוביים סמויים מהאוזן, הפונים ישירות אל תת המודע ומחוללים בו שינוי פנימי עמוק. המדיטציה "לאהוב את גופי" תעזור לכם לחווט את המוח מחדש כדי שתקבלו את גופכם כפי שהוא, ותתחילו להעריך, לכבד ולאהוב אותו כפי שמגיע לו. ברגע שתתחילו לשדר לגוף את האהבה לה הוא זקוק, ותחזקו את הביטחון שלכם בעצמכם ובגופכם, תתחילו לראות שינויים לא רק בהרגשה שלכם, אלא גם בהתייחסות של הסביבה למראה החיצוני שלכם, ובמקביל שינויים בגוף עצמו.
רוצים לרזות בכוח תת המודע? נסו את הדמיון המודרך להורדה במשקל בחנות:
המדיטציה המודרכת כוללת שני חלקים:
החלק הראשון מטפל בהיבט הפיזי בעזרת ויזואליזציה או הדמיית הלהבה האדומה: להבה קסומה ששורפת תאי שומן וחודרת לכול מערכות הגוף, התאים והדנ"א, כדי ליצור בהם שינוי פזיולוגי. החלק השני של המדיטציה מטפל בהיבטים הרגשיים והמנטלים הקשורים להשמנה, והוא כולל הדמיית מראה שבה תוכלו לראות ולחוש את עצמכם במשקל האופטימלי שלכם, כדי לאמן את המוח ואת תת המודע בתחושות הללו, על מנת שיוכלו להביא אתכם לשם בקלות ובמהירות.
פורסם לראשונה: 29 במרץ 2018
השאר תגובה